Дані про відбір газу повідомило Агентству газової інформації (АГІ) джерело в "Газпромі".

У свою чергу, в НАК "Нафтогаз Україна" цю інформацію спростовують. За словами співрозмовника агентства, Україна отримує природний газ на кордоні з Росією в обсягах, передбачених технічними угодами.

Джерело також нагадало, що "Нафтогаз Україна" в лютому компенсував зниження обсягів поставок російського газу на східному кордоні України запасами зі своїх газосховищ. "Ми також були готові допомогти європейським споживачам - направити їм додаткові обсяги газу зі своїх підземних газових сховищ, і повідомили про це російську сторону", - підкреслило джерело в НАКу.

Як повідомлялося, наприкінці січня 2012 року обсяг активного газу в сховищах компанії "Укртрансгазу" становив близько 15 мільярдів кубометрів.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко зазначав, що російський "Газпром" у зв'язку з холодами постачає на східний кордон України меншу кількість газу, призначеного для Києва і європейських країн, ніж це передбачено технічними угодами з російською стороною.

За його словами, "Нафтогаз Україна" на прохання Туреччини надав Анкарі додаткові обсяги природного газу зі своїх сховищ в обсязі близько 10 мільйонів кубометрів на добу.