"Судячи з того, наскільки агресивно і підло відкривають вогонь озброєні люди у відповідь на намагання правоохоронних органів стабілізувати ситуацію, – часу не так багато", – сказавВалентин Наливайченко в ефірі телеканалу "1+1".

За його словами, вже з сьогоднішньої ночі нарощуватимуться зусилля для того, щоб локалізувати ситуацію та пояснити місцевим жителям, що небезпечно бути на мітингах, де терористи ховаються за жінок та дітей.

Там, де проявилися та тероризують населення озброєні спецгрупи спецслужб сусідньої країни – ці найбільш небезпечні точки будемо всіма силами нейтралізовувати. Якщо будуть відкривати вогонь – будемо знищувати. В цьому жодних сумнівів немає, – заявив голова СБУ.

На його думку, це буде неможливо без розуміння місцевого населення, що "на часі – відійти від озброєних заколотників, не брати участь і не вірити у брехню, що озброєні формування можуть покращити життя простого мешканця".

Читайте також: Турчинов підписав укази: Умови для сепаратистів і доручення ВР децентралізувати владу

Наливайченко зауважив, що прояви сепаратизму у містах на сході України координують місцева влада і олігархи.

"Обрані органи влади, від Партії регіонів, беруть пряму участь. Комуністи взагалі беруть автомати… один з депутатів знімався у Луганську у захопленій будівлі. Ми готові назвати конкретні прізвища через матеріали до Генпрокуратури", – повідомив він.

До слова, в.о. президента України Олександр Турчинов гарантував звільнення від кримінальної відповідальності тим сепаратистам, які добровільно складуть зброю до ранку 14 квітня.