Прогнози на майбутнє

Оптимізм Дмитра Шимківа, який ми побачимо в статті журналіста, щодо його економічних прогнозів для України не позбавлений підстав.

Подібні оптимістичні прогнози цілком здійсненні лише за умови, що українська економіка сьогодні вже дійсно досягла дна. І за умови того, що далі політики все будуть робити правильно.

До того ж, за заявою експерта, є кілька позитивних показників уже сьогодні: гривня почала відновлюватися, МВФ дає нам черговий транш, в уряду є хороші плани реформ.

Прогноз щодо курсу долара приблизно збігається, за словами журналіста, з тим, що закладений у бюджеті. Але при цьому він уточнив, що курс буде залежати і від війни на сході, і від багатьох інших факторів.

Курс долара і ціни в магазині

У середньому ціни в магазинах зараз зросли у півтора рази, якщо рахувати і товари закордонного, і вітчизняного виробництва, тобто можна сказати, що українці стали біднішими в 1,5 рази.

На думку Юхименко, ціни падати не будуть в будь-якому випадку, оскільки вже зафіксовані на певному рівні. До того ж, додає він, в уряду завжди знайдеться причина залишити ціни на найвищому рівні.

Цифра, до якої ми прийшли - 2018 - говорить про те, що в 2018 ми зможемо повернутися до докризового рівня цін, зарплат і співвідношення їх з доларом,
— пояснює він.

Також в інтерв'ю Юхименко розповів про ті прогнозах і коментарях експертів, які він озвучив у своїй статті.

Він акцентував увагу на тому, що багато західних аналітиків однією з основних проблем України бачать брак серед українців рішучості для боротьби з корупцією.

Єдиним варіантом для подолання кризи, Юхименко вважає роботу.

Працювати, навіть якщо за шматок хліба - все одно працювати. Америка вийшла з депресії тільки тому, що за один долар будувала дороги. І це допомагало людям подолати депресію і вижити. Ті, хто буде працювати, вони не втратять навички, вони після кризи будуть більш затребувані і так далі,
— переконаний журналіст.

До того ж, на думку журналіста, українцям варто вчитися і почати бюджетувати. До того ж вкрай важливо не панікувати і розумно купувати валюту, не підтримуючи спекулянтів.