Про це по телефону в ефірі Шустер-Live повідомив боєць батальйону "Донбас", який перебуває в зоні АТО.

"У нас були в полоні 8 російських солдат – танкісти і десантники. В районі Іловайська близько 18:00 бойовики викинули білий прапор і запропонували піти на переговори", - розповів він.

"У нас ситуація була дуже складна – близько 40 поранених. В умовах, в яких ми опинилися, ми нічим їм не могли допомогти", - наголосив він.

За словами бійця, терористи пообіцяли, що дадуть слово російського офіцера, мовляв, в обмін на полонених вони випустять сили АТО в буферну зону.

"Ми віддали полонених і наших важкопоранених. Пізніше об 20:00 вони знову приїхали з білим прапором і оголосили нам ультиматум: або ми об 6:00 здаємося зі всією зброєю, або до 7 ранку нас накриють "Градом", - зазначив він.

"Сховатися нам нереально. Ми тримаємо територію в районі 450 метрів в довжину і метрів десь 150 в ширину. На цій території чотири будинки, такі хиленькі, напівзруйновані. Тобто окопатися у нас теж немає можливостей", - підкреслив "донбасівець".

Він також додав, що допомога Збройних сил України в Іловайськ так і не дійшла.

"Нам обіцяли увесь день допомогу – допомоги ми недочекалися", - додав боєць.

Як відомо, бійці батальйону "Донбас" разом з іншими українськими силовиками, які перебували в Іловайську, намагаються вийти з подвійного оточення.

Увечері стало відомо, що бійці батальйонів "Донбас" і "Дніпро" перебувають в оточенні російських військ у Червоносільському Донецької області.