У партії переконані, що про жодні реальні мовні, культурні чи об’єднавчі потреби українського народу не йдеться.

"За два роки влада нічого не зробила для покращення життя людей: шалено зростають ціни, а населення бідніє. Тому, сподіваючись втриматися при владі напередодні парламентських виборів, Партія регіонів вирішила зіграти з власними виборцями у наперстки: замість ефективної соціальної та економічної політики громадянам свідомо підкидають мовну тему, яка розколює країну", — йдеться у заяві.

У "Нашій Україні" переконані, що заяви про двомовність є прямим продовженням "харківської капітуляції", щоб отримати прихильність Кремля в обмін на продаж своєї держави.

"Мета запровадження двомовності полягає не у захисті прав російськомовних громадян, які мають всі можливості для використання російської мови, а в поверненні України до статусу російської колонії, в якій українська мова буде витіснена із офіційного вжитку", — вважають автори заяви.

Партія "Наша Україна" закликає протидіяти таким намірам.

"Опір такій політиці — справа загальнонародна, яка не знає поділу на політичні партії чи переконання. Активна позиція всіх українських громадян, які разом здатні захистити конституційний статус української мови, — це червона межа для влади", — наголошується у заяві.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович напередодні візиту до Москви заявив, що Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови — українську та російську.