"Засідання кардинально змінило настрої серед країн-членів Альянсу напередодні саміту у форматі комісія Україна-НАТО, який відбудеться 4 вересня в Уельсі. Нова агресивна кампанія Російської Федерації змусила усіх переглянути досить стримані до цього часу підходи щодо кваліфікації дій Росії та щодо визначення шляхів подальшої підтримки нашої держави", - сказав український посол.

Він зауважив, що Україна, не будучи членом НАТО, не може розраховувати на пряму військову підтримку з боку Альянсу.

Читайте також: Расмуссен заявляє, що Україна має шанс стати членом НАТО

"Але, разом з тим, є достатньо засобів у країн-членів НАТО, у самого Альянсу як колективної організації, щоб не тільки політично підтримати Україну, але й надати необхідні ресурси для того, щоб у цій складній ситуації Збройні сили України мали більше спроможностей протистояти прямій агресії", - наголосив Долгов.

За його словами, сьогодні під час засідання Комісії представники деяких країн-членів заявили, що їхні уряди вже прийняли або планують ухвалити найближчим часом рішення щодо внесків у трастові фонди з допомоги Україні, а також запевнили, що першочергові потреби українського партнера будуть безумовно розглянуті.

"І ми чекаємо на позитивні відповіді і дієву підтримку з боку країн-членів НАТО", - підкреслив український дипломат.