"Ці засоби захисту були придбані за спеціальним контрактом виробника, який постачає їх для збройних формувань НАТО", - повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков журналістам у суботу в Нових Петрівцях на базі навчального центру Національної гвардії України.

За його словами, перша партія налічує 2 тис. бронежилетів і 6 тис. кевларових касок. Кошти для придбання цього постачання виділили з резервного фонду держбюджету, зекономлених на другому турі президентських виборів.

Аваков розповів, що нові бронежилети повністю захищають від осколків, вони захищають плечі, боки, поперек, пахову зону. Вартість одного комплекту з бронежилета і кевларової каски становить близько 19 тис. грн.

Окрім того, глава МВС повідомив, що в Нацгвардію надійшли перші 5 нових КрАЗів, очікується надходження БТРів і броньованих бойових машин. До кінця року також повинні з'явитися засоби захисту для авіації від ПЗРК.

"Ми започатковуємо все наше озброєння на вітчизняній базі, оскільки нам ніхто не постачає озброєння. Геополітика відіграє свою роль, і нам потрібно привчитися розраховувати на себе", - додав він.