Про це в коментарі "Телекритиці" повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

За його словами, порядок денний засідання наразі ще остаточно не сформований, але враховуючи величезний резонанс щодо новорічного ефіру телеканалу "Інтер", члени Нацради очевидно розглянуть питання про результати моніторингу новорічного ефіру загальнонаціональних каналів.

На останньому засіданні я дав доручення моніторити всі загальнонаціональні канали. У мене були перестороги, що хтось захоче дати привітання Путіна. Але я і в страшному сні не міг подумати, що показуватиме "Інтер". Одна справа, коли канали не могли швидко позбутися російських серіалів, бо вони були закуплені на рік, і вибирали між патріотизмом і бізнесом. А тут всі канали мали змогу заздалегідь підготувалися до Нового року,
— сказав він.

Артеменко також запросив на засідання представників громадськості, телеканалів, парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, РНБО, щоб "не тільки розібратися в ситуації, а з зробити висновки". "Ви ж розумієте, що Нацрада не може просто взяти і забрати ліцензію. Це може зробити тільки суд і то, тільки після довготривалої процедури", - додав він.

Нагадаємо, на телеканалі “Інтер” в новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських зірок, які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.Серед них – Валерія, Олег Газманов, Микола Басков та інші.

Секретар РНБО Олександр Турчинов хоче, щоб Нацрада з питань телебачення і радіомовлення негайно розглянула питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер".

Як відомо, міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що ініціюватиме в Раді законопроект, згідно з яким одіозних російських артистів буде заборонено показувати на українських телеканалах.

Віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко пропонуватиме Кабінету Міністрів припинити мовлення телеканалів, які популяризують російську пропаганду.

Разом з тим, телеканал "Інтер" заявляє, що під час підготовки новорічного ефіру були дотримані всі вимоги українського законодавства.