Його грошей вистачить повністю для того, щоби погасити держборг Грузії, а на додачу купити собі острови Вануату та авіаносець "Містраль", щоби з комфортом туди добиратись. Та йому це не потрібно, бо він Володимир Потанін – офіційно найбагатший росіянин, звісно після Путіна.

Якщо у росіян запитати хто такий Потанін, вони скажуть – міліардер та "человек, который сделал Олимпиаду". Вклад Потаніна в Олімпіаду становить 2 млдр доларів, а це одна сьома його сукупного статку. До будови олімпійських об'єктів у Сочі Потаніна залучив саме Путін.

Звідки ж взявся Потанін? Яким був його шлях до вершини фінансового олімпу? Хто його протягнув через буремні 90-ті? Відповідь проста – він сам, точніше його природжена нахабність, безкомпромісність, ідеальний діловий хист та, звісно, любов до грошей.

Дивіться повний випуску "Вєсті Кремля" тут.

Як виявилось, перші свої 350 млн доларів Потанін отримав не чесним способом. У 1990 році він працював у Міжнародному банку економічного співробітництва. З допомогою хитрих схем він зміг перекинути усі закордонні авуари банку, а це саме ті 350 млн доларів, у власну структуру. А допоміг його у цьому ще один майбутній олігарх – Михайло Прохоров. Тандем Потанін-Прохоров проіснував довгі 17 років.

Проте у 2007 році їхня солодка парочка розійшлась у різні сторони – не зійшлись погляди на інвестиції. Усе спільне майно ділили судами, рейдерськими захопленнями, ударами нижче пояса та обливанням тоннами бруду.

У 2014 році, під час розлучення Потаніна із дружиною, було виявлено, що його статки, принаймні для суду, становлять 180 млн доларів.