Відповідний рейтинг мультимільйонерів склало агентство Bloomberg на основі оцінки капіталів 20 найбагатших людей планети.

На другому місці у списку йде засновник Microsoft Білл Гейтс (62,4 мільярда доларів), на третій позиції – американський мільярдер Уоррен Баффет (43,8 мільярда).

Слім не перший рік займає позицію найбагатшої людини на Землі. За підсумками 2010 року він утримав титул найбагатшої людини у світі, його статки оцінювалися в 74 мільярда доларів. Однак, за даними Forbes, за вісім місяців 2011 року статки Сліма зменшилися на 10,7 мільярда доларів (до 63 мільярдів доларів).

Основний бізнес 72-річного Сліма пов'язаний із телекомунікаційним ринком Мексики та країн Латинської Америки. Фінансові статки Сліма в Мексиці побудовані на телекомунікаційній індустрії – йому належать компанії America Movil, Telcel, Telefonos de Mexico і Altria Group. Основним активом підприємця є холдингова компанія Grupo Carso, яка контролює низку великих мексиканських компаній.

Сліму належить також найбільша у Бразилії телекомунікаційна компанія Embrate, яка контролює практично весь ринок мобільного та цифрового зв'язку в країні.

Нагадаємо, у рейтингу найбагатших країн за версією Forbes першу позицію впевнено тримає Катар.