"Дисплей, ось що найважливіше в iPad. Якщо покращуєш його, то і весь пристрій стає кращим. Новий iPad отримав дисплей, виготовлений за технологією Retina. Його роздільна здатність - 2048х1536. Це 3,1 млн. пікселів. Вчетверо більше, аніж мав попередній iPad, і в мільйон разів більше, аніж інші девайси з HD-екранами. І все це у дисплеї з діагоналлю 9.7 дюйма", - розповів продакт-менеджер iPad 3 Скот Бродрік.

Навіть при всьому бажанні, ви не зможете розгледіти пікселі. Фотографії на ньому значно чіткіші, а кольори насиченіші.

Планшетку оснастили камерою iSight. Вона отримала таку ж оптику, що і новий iPhone 4S. Завдяки цьому можна робити фотографії з роздільною здатністю 5 МП та знімати HD-відео з частотою 30 кадрів на секунду.

Крім того, iPad 3 отримав модулі усіх доступних на сьогодні бездротових з'єднань. І навіть адаптер LTE - мобільної мережі четвертого покоління.

Продажі третього iPad вже почались. Першими нову планшетку отримали японці. Далі довгоочікуваний девайс змогли придбати в Австралії, деяких країнах Європи та США. Ціна на девайс коливається у межах $500 - $830, в залежності від об'єму внутрішньої пам'яті (16 Гб, 32 Гб, 64 Гб).