Про це у блозі на "Українській правді" написав нардеп Мустафа Найєм.

У рамках цього плану, були заплановані атаки на уряд і президента, масові акції протесту, шахтарські страйки і з'їзди профспілок з вимогою відправити у відставку міністра палива та енергетики.

Дивіться також: Як після мітингу шахтарів розраховуються з протестувальниками

"По суті, прикриваючись захистом шахтарів, Ринат Ахметов вимагає у держави визнати підвищення ціни на вугілля, яке видобувається компанією ДТЕК, щоб компенсувати зростання курсу долара і реструктуризувати свій кредитний портфель у розмірі 3 мільярди доларів", — зазначив Найєм.

Депутат опублікував деталізований проект із зазначенням всіх осіб, відповідальних за реалізацію цього плану.

Найєм додав, що судячи з останніх подій, реалізація цього плану відстає від намічених раніше термінів приблизно на місяць.

Також у документах зазначено, що ведеться активна робота щодо відставки міністра палива та енергетики. Зокрема, організовано збір підписів у Верховній раді і готується відставка голови Мінпалива за підтримки ставленика "Радикальної партії Олега Ляшка" віце-прем'єра Валерія Вощевського.

"Прошу вважати цей текст прямим зверненням Генеральному прокурору Віктору Шокіну і голові СБУ Валентина Наливайченка з проханням провести перевірку викладених мною фактів", — наголосив Найєм.

Читайте також: Як шахтарі Ахметова в Києві реанімують "Антимайдан"