Про це повідомляється на сайті регулятора.

"Так під час здійснення нагляду за діяльністю ПАТ "ГРІН БАНК" стосовно дотримання законодавства з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму Національний банк України неодноразово виявляв факти порушень законодавства з питань фінансового моніторингу, за що до Банку застосовувалися заходи впливу. Проте Банк не вживав достатніх заходів щодо зменшення в його діяльності ризиків використання послуг Банку для легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, – йдеться у повідомленні НБУ.

Тим часом, за даними Нацбанку, акціонери "Експобанку" не скористалися можливістю відновлення діяльності кредитно-фінансової установи та не забезпечили його фінансової підтримки, незважаючи на вимоги НБУ.

До слова, "Експобанк" заснований в 1991 році і за розміром загальних активів на 1 липня минулого року посідав 54-е місце (2,6 млрд грн) серед 173 діючих у країні банків. "Грін Банк" (раніше банк "Олімпійська Україна"), заснований в 1992 році і на 1 липня за розміром загальних активів (329,8 млн грн) займав 151-е місце.