Нині понад половина обмінок належать фінансовим компаніям і розташовані за межами банківських відділень. Частина експертів ініціативу регулятора підтримує. Мовляв, це не правильно, що в нас торгують валютою як пиріжками - мало не на кожному кроці.

В цивілізованих країнах валютні операції здійснюються в відділеннях банків. Це, по-перше більш цивілізовано. По-друге вона мінімизує можливість появи валютчиків біля пунктів продажу. Це те, що Україні треба було зробити давно, а точніше взагалі не можна було дозволяти,
— зазначають експерти.

Банкіри також за те, щоб навести лад на ринку обміну валюти, але воліють не робити різких кроків. Бо це матиме зворотній ефект. Посіє паніку замість того, щоб заспокоїти ринок.

Більше того, переконані деякі експерти, раптова заборона обмінок може активізувати валютний тіньовий ринок та збільшити кількість безробітних.

Таким чином закриття пунктів, які легально працюють та сплачують податки вдарить в першу чергу по малому та середньому бізнесу.
Люди перспективу закриття вуличних обмінок не схвалюють.

Експерти застерігають: якщо віддати монополію на обмінні пункти банкам - це може призвести до спекуляцій, зокрема збільшення комісії. А це у свою чергу піде на руку тіньовикам.