"22 травня невідомими зловмисниками була знищена інформаційно-аналітична система "Вибори" Центральної виборчої комісії, у тому числі територіальних виборчкомів. Злочинна недбалість окремих посадових осіб ЦВК призвела до того, що в МВС і СБУ про це доповіли дуже пізно. Програмістам ЦВК налагодити роботу обладнання досі не вдається", - сказано у повідомленні на персональному сайті Авакова.

У повідомленні, опублікованому на форумі сайту, також зазначено, що відновити повністю систему до виборів неможливо.

""Зараз ситуація така: хтось реально зламав систему і стер всю інформацію, вивів з ладу систему зв'язку з територіальними виборчими комісіями. Відновити все до виборів неможливо. У принципі, катастрофи немає. Порахуємо все вручну. Надійніше результати будуть", - повідомив Аваков.

Нагадаємо, на сервер Центральної виборчої комісії було здійснено хакерську атаку. За інформацією інтернет-ресурсу "Вотчер", внаслідок зламу було повністю виведено з ладу IT-інфраструктуру ЦВК, яка була призначена для роботи під час виборів 25 травня.

Голова ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що до нещодавньої атаки на систему виборів причетна спецслужба однієї із розвинутих країн світу. Однак він не очікує аномалій в роботі у день виборів.