23-оє загиблих, понад тисяча постраждалих та випалена земля на понад 30 тисячах гектарів. Так зараз виглядає республіка Хакасія, до якої вогонь був невблаганний. Там за 2 дні згоріло більше тисячі житлових будинків у чотирьох десятках населених пунктів. Сьогодні там – день жалоби.

Із вогнем борються тисячі рятувальників. Для приборкання стихії використовують спеціальну авіацію та пожежні потяги. Втім, поки безрезультатно. За сьогодні площа вогню збільшилась у майже півтора рази – до 34 тисяч гектарів. Пожежників вистачає не для всіх.

Тим часом вогонь підбирається до російського міста Чита. Там живе 300 тисяч осіб. Усе місто – в диму, а людей з околиць просять покинути власні домівки.

Читайте також: У Києві сталась масштабна пожежа (Відео 18+)

Окрім цього, стихія вже вирує у Забайкальському та Красноярському краях, у Бурятії, ТувІ, Іркутській області та в республіці Алтай. Пожежі навіть перекинулися на територію Китаю.

Російські пожежники вже знають причини масштабної пожежі – усе через несанкціоноване спалення трави. Суха погода в сильний вітер, який місцями досягав 30-ти метрів на секунду, зробив свою справу – вогонь швидко перекинувся на дерева та будинки. Тепер збитки від чиєїсь необачності оцінюють мільярдами рублів.