На думку Віталія Кличка, в Україні можливо досягнути компромісу, якщо показати Януковичу та його оточенню перспективу заходів із боротьби з відмиванням брудних грошей.

У розмові з Меркель лідер УДАРу наголосив – незастосування санкцій, зокрема, з боку ЄС, тільки штовхає Януковича далі до незаконних дій та силових варіантів.

Я вважаю, що в руках ЄС і Німеччини, зокрема, є важелі і механізми для застосування санкцій. Тому потрібно провести перевірку походження наявних в країнах ЄС статків Януковича і його близького оточення, а також олігархів, котрі підтримують режим. Всі підозрілі банківські транзакції таких бізнесів повинні блокуватися відповідно до вимог директив ЄС щодо протидії відмивання грошей. Це матиме прямий вплив і на голосування депутатів від Партії регіонів у парламенті, – цитує Кличка прес-служба партії.

Серед іншого УДАРівець зауважив, що вирішення гострої кризи в Україні неможливе без змін в структурі влади.

Тиск на Януковича має бути доповнений позитивною програмою для українського народу. Вона, на мою думку, має включати: фінансову та іншу допомогу для подолання кризи. Її має отримати тільки уряд народної довіри; введення безвізового режиму для українців (за виключенням представників режиму Януковича) або, як мінімум, введення безкоштовних віз та полегшення їх отримання; і більш чітке окреслення перспективи членства в ЄС, – вважає Кличко.

До слова, лідер ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що ЄС готовий надати економічну допомогу новому українському уряду.