Про це повідомляє прес-служба Донецької міськради.

"Ніч з 8 на 9 серпня у Донецьку минула відносно спокійно, жителі повідомляють про те, що періодично були чутно віддалені поодинокі вибухи. Ранок для багатьох донеччан почався о 5.00, місто розбудили залпи з важких знарядь. Уже через годину, о 6.00 артобстріл було здійснено по Київському району", — йдеться у повідомленні.

Прямих влучань у житлові будинки немає, пошкоджено вікна в квартирах будинків №№ 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 і 31 по вул. Буслаєва, а також фасади і 50% вікон в будинках 52, 54, 56, 77, 79, 81 по Київському проспекту. Крім того, осколком снаряда пошкоджений газорозподільний колектор в районі будинку 28 по вул. Буслаєва. Біля 79 будинку по Київському проспекту через попадання снаряду впала тополя, порвавши тролейбусні лінії. На місці зараз працюють наряди ДСНС і ремонтні бригади. Інформації про постраждалих немає.

Станом на 9.00 ситуація в Донецьку залишається вкрай напруженою. Але незважаючи на це, продовжують працювати в штатному режимі всі системи життєзабезпечення міста.

Громадський транспорт вийшов на автомагістралі і здійснює рух за графіками "вихідного дня". Автобуси за маршрутом №41 слідують до диспетчерської станції "Абакумова".

Нагадаємо, за інформацією речника АТО Олексія Дмитрашківського, сьогодні вночі бойовики обстрілювали позиції українських силовиків з мінометів та "Градів". Втрат серед сил АТО немає.