"Це нормально, коли міліціонер горить? Або ось застрелили міліціонера (згодом стало відомо, що вбивство не пов'язане з Майданом, — ред.), а ще двох забрали до себе і утримували (підтверджень цьому також немає, — ред.). Це мирні демонстранти? Ось у 2004 році (під час «помаранчевої революції», — ред.) люди вийшли з прапорами, і там теж стояли наші хлопці, але до них прийшли спілкуватися з квіточками, а не з "коктейлями Молотова". Ми ж теж люди, просто це наша робота. Домагатися все треба мирним шляхом, своїм розумом, а не силою", — переконаний один із постраждалих силовиків.

Водночас, він не підтримує те, що "беркутівці" наздоганяли, били людей. Але, вважає він, коли людям загрожує небезпека, такі дії виправдані.

А ви читали, що "Свобода" пропонує братися за ніж і йти різати співробітників "Беркута", їхніх матерів, дітей? Це нормально? Я не за себе боюся, а за свою сім'ю. Кажуть , що в Українському домі знайшли патрони. Але ж зрозуміло, що патрони не міліція залишила , ми завжди все забираємо з собою , а це було зроблено спеціально . Більшість каналів показує тільки одну сторону — те, що "Беркут" такі погані, кілька людей побили. А скількох вони побили?
— каже хлопець.

Вони також розповідають, що застосовували тільки гумові кулі, ніякої вогнепальної зброї у них немає.

"Травматична зброя ніяк не вб'є людину, навіть якщо стріляти впритул. Вони теж стріляли з травмату, але у них вже зброя солідніша , із залізними кульками", — розповідає боєць.

Він також додає, нібито силовики кидають гранати з газом, а з боку активістів летять гранати, заряджені болтами. Виправдовуються: у Європі поводяться із протестувальниками жорсткіше.

Водночас, запевнив, злочинні накази виконувати не збираються. І стріляти, кажуть, сто відсотків не будуть.

Стосовно протестувальників, то силовики вважають, що вони стоять за гроші. Кажуть, що їхні батьки працюють і не мають часу поїхати на Майдан.

Хлопець також розповів, що у "Беркута" є снайпери, але у них на людину йде нібито 10 секунд.

За хвилину шестеро людей вбити можна. Вони кажуть, що снайпер лежить всю ніч, а за цей час знаєте, скільки можна було вбити? Снайперських патронів не знайшли, тільки мисливську кулю калібром 12 міліметрів. (...) У нас рушниця розрахована на політ кулі максимум на 50-60 метрів, а якщо вставити мисливський патрон, то ствол роздує і розірве. Воно призначене тільки для гумових куль, там же видно спеціальні дірочки,
— каже він.

А от у вибиті від гумових куль очі також не вірить. Каже, можливо, це рогаткою вибило.

Окрім того, запевняють бійці, впродовж 20, максимум 40 хвилин Київ буде зачищений, якщо дадуть наказ.

"Нічого вони зробити не зможуть, у них немає зібраності, стратегії. Вони як бидло просто: кидають і кричать. Спочатку, поки дійдемо до барикад і переліземо через них, постраждає дуже багато міліції, але коли переліземо, то Київ буде чистий", — додає один із бійців.