Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд, перебуваючи у Берліні. Вона в рамках візиту в Берлін 26-27 лютого мала зустрічі з віце-президентом Німецького бундестагу Едельгард Бульман та керівником земельного осередку ХСС в Бундестазі Гердою Хассельфельдт.

За інформацією віце-спікера, заплановано візити до України німецьких парламентарів, зокрема велику зацікавленість у візиті висловила Едельгард Бульман.

Крім того, Сироїд виступила у рамках круглого столу «Зброя, санкції чи дипломатія? Шляхи деескалації конфлікту на сході України» за участі політиків та експертів Німеччини і ЄС.

"Ми можемо використовувати й дипломатію, і санкції, але якщо ми не матимемо чим захиститися, захистити свою територію, своїх людей, то ані дипломатія, ані санкції не будуть в цьому випадку достатніми", — констатувала віце-спікер під час виступу.

До слова, міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр заявив, що для того, щоб розгорнути на сході України миротворчу місію, потрібно багато часу і зусиль, хоча загалом це реально.