"Перше і головне - це символічний жест, який повинен показати заходу одну з форм подолання так званого вибіркового правосуддя. Оскільки на заході виборче правосуддя щодо Юлії Тимошенко асоціюється в значній мірі з особистістю Кузьміна, його звільнення з прокуратури - це якийсь символічний жест, який показує: дивіться, ми позбавляємося від персоналії, яка пов'язана з цим виборчим правосуддям" , - сказав політолог в інтерв'ю агентству "Інтерфакс- Україна".

Окрім того, Фесенко зазначив, що Кузьмін переведений до кадрового резерву .

"Кузьмін ж не йде в нікуди. Він пішов в РНБО заступником секретаря, йде у команду в Клюєва. Це означає, що він перебуватиме у кадровому резерві, тому що у нас РНБО давно відома як кадровий відстійник, де відставники чекають кращих часів, коли їх знову покличуть на службу", - сказав експерт.

"Це умовно-почесна відставка", - підкреслив Фесенко.

За словами політолога, РНБО - це кадровий резерв.

"У ньому можна сидіти до нескінченності і без особливих перспектив, а можна з нього повернутися. Питання тільки куди і в якій якості...наприклад, у депутати, як Андрій Шкіль, можна повернутися знову до прокуратури, якщо поміняється політична кон'юнктура. Якщо знову раптом з'явиться потреба в реанімації справ проти Тимошенко, може бути, знову покличуть Кузьміна", - уточнив експерт.

Також він не виключив, що це призначення - "це натяк на те, що може позитивно вирішитися питання з Тимошенко".

"...Це може означати і заморожування тих справ проти Тимошенко, які курирував Кузьмін. У принципі ця тенденція вже проявилася і до цього, просто непрямо . А тепер це ще й персоніфіковано проявилося", - підкреслив Фесенко.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович призначив Рената Кузьміна заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.