Android 5.0 Lollipop

Google представив нову версію "Андроїда" — Android 5.0 Lollipop або "льодяник на паличці". За словами компанії, нова "операційка" є максимально гнучкою — зможе працювати на більшості пристроїв і запропонує широкий вибір налаштувань.

Систему оформили у новому стилі під назвою Material Design. Елементи інтерфейсу розташовуються на різних рівнях, з'явилася велика кількість анімованих переходів, використано багато яскравих кольорів.

Крім візуальних змін, в Android Lollipop чимало інших нововведень. Зокрема, повідомлення тепер виводяться спеціальними картками просто на екран блокування або поверх іншого запущеного додатку.

З'явилась підтримка кількох облікових записів. нова функція енергозбереження, яка може "витиснути" із розрядженої батареї додаткові півтори години роботи, та ще багато чого іншого. Android Lollipop доступний передусім на пристроях сімейства Nexus.

Nexus 6

Крім свіжого "Андроїда", Google анонсував планшетофон Nexus 6. Створили його спільно з компанією Motorola.

Апарат отримав 6-дюймовий AMOLED-дисплей QHD, 4-ядерний процесор Qualcomm 805 з тактовою частотою 2.7 ГГц, 13-мегапіксельну камеру з оптичною стабілізацією та можливістю запису відео у форматі 4К. Обсяг вбудованої пам'яті залежно від модифікації — 32 або 64 Гб.

Також "на борті" — акумулятор ємкістю 3220 міліампер-годин та інноваційна технологія зарядки, яка за 15 хвилин може забезпечити до 6 годин роботи. Операційна система — зрозуміло Android 5.0 Lollipop. Ціна новинки у США — від 650 доларів.

Nexus 9

А ще, спільно з компанією HTC Google розробив новий планшет — Nexus 9. Апарат має 8,9-дюймовий дисплей зі співвідношенням сторін 4:3.

Всередині — двоядерний 64-розрядний процесор Nvidia Tegra K1 з тактовою частотою 2.3 ГГц та 2 Гб "оперативки". Вбудованої пам'яті — 16 або 32 "гіги", акумулятор — на 6700 міліампер/годин.

Також планшет має дві камери з матрицями на 8 та 1.6 мегапікселів і стереодинаміки BoomSound. Працює пристрій під управлінням нового "Андроїда" 5.0 Lollipop. Офіційні ціни у США — від 400 до 600 доларів.