Нову платівку Кан'є Веста, яка вийшла наприкінці листопада, вже назвали піком усієї творчості іменитого репера. Лише за тиждень після появи альбом зміг очолити впливовий чарт Billboard.

Платівка отримала назву My Beautiful Dark Twisted Fantasy - "Моя прекрасна похмура заплутана фантазія". Це надзвичайно цілісний, можна навіть сказати, епічний диск. 13 композицій - це не окремі треки, а частини однієї історії, яку розповідає Вест.

Судячи з текстів пісень, репер намагається зрозуміти ким він є - всемогутнім богом чи немічною комахою. Він по черзі приміряє різні маски та немовби у калейдоскопі змішує усі грані життя - секс, багатство, кохання, велич, падіння, зневіра та самовпевненість. І, як підкреслюють критики, незважаючи на таку ексцентричність Весту аж ніяк не бракує хорошого смаку.

Альбом зі своїми похмурими та прекрасними фантазіями Вест проілюстрував півгодинним відеокліпом під назвою Runaway. Це ніби короткометражний фільм про сюрреалістичне кохання репера та дівчини-фенікса, яка впала з неба.

У записі платівки взяли участь десятки інших музикантів, зокрема Нікі Мінай, Кід Куді, Рік Росс, Аліша кіс, Ріанна та Jay-Z. А хорову партію у композиції All The Lights виконують одночасно аж одинадцять вокалістів.