Про це йдеться у заяві голови Європейської ради Германа Ван Ромпея.

Комплекс заходів, який був прийнятий в понеділок, вступить в силу в п'ятницю 12 вересня 2014 року. У той же час, наскільки я розумію, комітет постійних представників країн ЄС до кінця місяця буде проводити всеосяжний огляд ходу здійснення мирного плану на основі оцінки, проведеної Європейською службою зовнішніх дій,
— йдеться у заяві.

"Ми завжди підкреслювали, оборотність і можливість зміни розмірів наших обмежувальних заходів. Тому, в світлі перегляду і, якщо ситуація на місцях цього потребує, Комісія та Європейська служба зовнішніх зв'язків можуть висунути пропозиції щодо зміни, призупинення або скасування дії частини або усіх санкцій", — зазначив Ван Ромпей.

Також повідомляється, що Рада буде готова терміново розглянути ці пропозиції з метою вжиття відповідних заходів у разі потреби.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що ЄС офіційно не опублікує санкції проти РФ, ухвалені на минулому тижні, а відповідно вони не наберуть чинності до закінчення перемир'я на сході України. Про цеповідомив інформований представник Єврокомісії.