Завідувачка відділенням кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного інституту гідрометеорології Вазіра Мартазінова розповіла, що у новорічну ніч очікують на температуру близько нуля, 31 грудня вдень буде 3-4 градуси тепла, без опадів.

На початку грудня синоптик обіцяє таку ж погоду як у листопаді. Похолодання очікується до 10 грудня, місцями до -10 градусів. Вдруге холодніше стане 22-25 грудня - до -15 градусів вночі.

"Але в цілому грудень буде теплим, середньомісячна температура буде в межах норми або на два градуси вище", - повідомила Мартазінова.

На сніг очікують не раніше 10 грудня.

Січень і лютий теж мають бути теплішими, ніж були у попередні роки.

"В цілому ми очікуємо у січні температуру в межах норми або на один градус нижче. Середньомісячна температура становитиме -5 градусів. Ми не очікуємо багато опадів", - повідомила метеоролог.

Вона додала, що після Нового року до 10 січня температура знизиться і буде доходити до -10 градусів, після різдвяних свят знову буде потепління.

"У січні температурний режим буде дуже нестійким. Похолодання ми очікуємо і у другій половині місяця, до -15 або навіть більш різке", - повідомила Мартазінова.

У лютому теж не буде аномального похолодання. В окремі дні температура може досягати -20 градусів, але це будуть короткочасні похолодання.

"Ми пам'ятаємо, що попередня зима була дуже холодною. Ця буде м'якша, у цьому році погодні умови щадні", - заспокоїла Мартазінова.

Вона додала, що цієї зими будуть іноді сильні хуртовини.

"Аномалії можливі до кінця січня, у лютому - це похолодання, що супроводжується поривами вітру, це штормові аномалії, хуртовини", - зазначила метеоролог.

До слова, Прем'єр-міністр Микола Азаров написав на своєму Facebook, що уряд прийняв рішення не робити тривалих канікул на новорічні та різдвяні свята.