Як зазначає Громадський люстраційний комітет, Петро Порошенко призначив начальником Головного слідчого управління Служби безпеки України прокурора часів Януковича, який підпадає під заборону працювати на держслужбі протягом 10 років, оскільки він обіймав посаду заступника прокурора міста Києва 2007-2011 роках.

Окрім цього, як зазначають громадські активісти, в Григорія Остафійчука є доходи та майно, які він не може пояснити — про це свідчить декларація його дружини, в якій вказано 2,39 мільйона гривень непояснених доходів і велика кількість нерухомого майна, записаного на родину. Як з'ясувалось, дружина Остафійчука теж працює в ГПУ — заступником начальника Головного управління кадрів. Тобто, структури, яка бере безпосередню участь у люстраційній перевірці працівників Генпрокуратури.

Григорій Остафійчук — це приклад саботажу очищення влади всіма державними органами, починаючи з Глави держави. Президент грубо порушив люстраційний закон, призначивши Григорія Остафічука, ГПУ — опублікувавши неправдиві висновки про результати його перевірки, а ДФС — надавши позитивний висновок оцінці майна чиновника,
— заявила Олександра Дрік, голова Громадського люстраційного комітету.

Як додали активісти, Генеральна прокуратура спробувала приховати свої неправдиві висновки, якими визначила, що "до Остафійчука Г.В. не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади". Під час перевірки активісти Громадського люстраційного комітету виявили, що з сайту ГПУ зникли висновки про результати перевірки, однак пам’ять про відповідну сторінку зберегла пошукова система Google.

Нагадаємо, у вівторок Петро Порошенко призначив двох заступників голови Служби безпеки України та начальника Головного слідчого управління СБУ.