"З сумою пропозиції 399,8 млн. доларів. Що в гривневому еквіваленті на дату розкриття пропозиції - це 3 мільярди 187 мільйонів 88 тисяч гривень - що визнана найбільш економічно вигідною", - каже голова Комісії з конкурсних торгів Володимир Кудік.

В тендерну пропозицю входить увесь обсягу робіт - від вартості бурової та її перевезення до монтажу на території України. Установка дозволить працювати на глибинах моря до 120 метрів з можливістю буріння свердловин до 9 кілометрів.

"Україна стане лідером з видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря. Мета амбітна, але вона здійснима і є під уважним контролем особисто керівництва країни, президента, уряду і міністества", - вважає заступник голови НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун.

Переможці обіцяють поставити бурову вже до середини 12-го року. У "Нафтогазі" запевняють: пропозиції щодо участі у тендері були надіслані 11 компаніям. Обрали найоптимальнішу пропозицію яка дозволить вже до 2015 року збільшити вдвічі видобуток газу на шельфі Чорного моря.

Нагадаємо, обидві бурові обійдуться "Нафтогазу" приблизно у 800 млн. дол.