Про це в ефірі ЕСПРЕСО.TV заявив депутат фракції Об'єднання "Самопоміч" Роман Семенуха.

На переконання депутата, місцеві вибори варто було ініціювати раніше, щоб вони відбулися навесні і за новим законодавством.

"У коаліційній угоді прописано зміни до виборчого законодавства, зокрема запропоновано, щоб вибори міських голів у великих містах відбувалися у два тури. І при зваженому підході у другому турі Харків міг би обрати нового мера", – констатував Роман Семенуха.

Водночас депутат зауважив: говорячи про мерів і місцеву владу, треба пам'ятати, що президент має право призначати керівників обласних адміністрацій, які можуть впливати на політику регіону.

"Харківська обласна державна адміністрація має виступити інтегратором проукраїнських демократичних сил. І тільки згуртувавшись, ми зможемо здолати агресора", – наголосив він.

Нагадаємо, 22 лютого у Харкові стався вибух на мітингу за єдність України. Дивіться відео вибуху (18+). Внаслідок теракту загинули чотири особи.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що у місті вже ввели найвищий рівень терористичної загрози і проводять антитерористичні заходи.