За його словами, сепаратисти навіть намагалися збити безпілотник організації — в ОБСЄ є відповідний відеозапис. Крім того, спостерігачі контролюють лише 2 пропускні пункти на кордоні, в той час як на захопленій сепаратистами території їх 8.

А нічим не захищену лінію кордону представникам ОБСЄ патрулювати не дозволяють. У таких умовах в організації кажуть, що готові змиритись із "замороженим конфліктом".

Читайте також: На Львівщині у військовому містечку живуть колишні в'язні та переселенці

"Багато років ми стикалися зі схожими ситуаціями на території колишнього Радянського Союзу — від Придністров'я до Південної Осетії, Абхазії та Нагірного Карабаху. І Україна якоюсь мірою демонструє, що усі ці конфлікти об’єднує щось спільне. Певною мірою можна сказати, що спроби перетворити подібні конфлікти у затяжні політичні ситуації, політичний глухий кут не обов'язково. Найгірший варіант, враховуючи те, яку альтернативу в цьому ми нині спостерігаємо — у Східній Україні", — сказав генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр.

Зазначимо, відповідно до звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, менше 40 осіб висловили бажання їхати з Дебальцевого на підконтрольну бойовикам територію. Люди надають перевагу Краматорську, який контролює українська влада.