"У нашій спільній заяві ми можемо стверджувати, що вибори характеризувалися браком вільних умов для учасників виборів, зловживанням адмінресурсом, браком збалансованого висвітлення у ЗМІ", - заявила вона.

Вона наголосила, що "деякі аспекти передвиборчого періоду стали кроком назад в порівнянні з останніми виборами". І додала, що саме голосування відбувалося спокійно та мирно.

Процес голосування та підрахунку голосів загалом оцінюється позитивно, процес встановлення голосів "оцінюється негативно через недостатню прозорість".

"Я вважаю, що виборці не повинні наражатися на переслідування від своїх работодавців або від державних органів. І щоб почути, що хочуть сказати провідні політики країни, зовсім не потрібно їхати в тюрму. А ви знаєте, що мені довелося це зробити. Минулого вівторка я відвідувала пана Луценка у в'язниці №91", - каже Вальбурга Габсбурґ Дуглас.

До слова, попередні результати виборів за електронними протоколами будуть відомі вже у середу. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.