Про це йдеться в щоденному звіті ОБСЄ, опублікованому на сайті організації.

Зокрема, на околиці Макіївки (в 15 кілометрах на схід від Донецька), яка перебуває під контролем "ДНР", ОБСЄ помітила колону з семи бронетранспортерів без розпізнавальних знаків, що прямувала на захід від Донецька, а також одну вантажівку "Урал", також без розпізнавальних знаків.

Також місія ОБСЄ відзначила у своєму звіті, що на схід від Зугреса на території "ДНР" (в 30 кілометрах на схід від Донецька) була помічена самохідна 122-мм гаубиця Howitzer. Через дві години, місія помітила в п'яти кілометрах на схід від цієї точки схожу гаубицю на причепі, перевозили в західному напрямку до Донецька. СММ вдалось зафіксувати в Зугресі три автобуси з людьми у військовій формі, багато з яких були озброєні автоматами.

СММ не змогла розгледіти відзнак на їх формі,
— наголошується в звіті.

Окрім цього спостерігачі у звіті повідомили про 11 танків, зафіксованих недалеко від села Тернове (в 63 кілометрах на північний схід від Донецька).

Тим часом Дебальцеве, що на Донеччині, перебуває під контролем Збройних сил України, проте регулярно обстрілюється представниками бандформувань.