"Зі смертю Кляна кількість убитих журналістів в східній Україні зросла до 5-ти. Я закликаю владу оперативно і ретельно розслідувати обставини загибелі Кляна та інших смертельних атак на журналістів і притягнути винних до відповідальності", - йдеться в листі Міятович, про що повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Міятович в черговий раз закликала конфліктуючі сторони поважати свободу ЗМІ і утримуватися від насильства щодо представників медіа.

Я повністю розумію складну ситуацію в Україні і той факт, що керівництво держави не контролює частину території займаної сепаратистами в східній частині країни, але я ще раз закликаю всі сторони в цьому конфлікті поважати свободу ЗМІ і утримуватися від будь-якого насильства щодо представників медіа,
- підкреслила Міятович.

Вона висловила співчуття рідним і колегам загиблого журналіста.

Нагадаємо, у черговій заяві МЗС російська сторона заявила, що українська влада цілеспрямовано обстрілює і катує російських журналістів, які працюють на сході України.

Як відомо, у Росії відкрили кримінальне провадження за фактом вбивства у Донецьку оператора російського "Першого каналу" Анатолія Кляна. У його загибелі російська сторона звинуватила українських військових.