"Я як і раніше глибоко стурбована триваючої негативною ситуацією в сфері безпеки журналістів в Україні", - сказала вона, повідомляє сайт ОБСЄ.

Міятович закликала припинити переслідування і напади на журналістів, а також дозволити їм виконувати свою професійну діяльність.

Окрім того, представник ОБСЄ згадала викрадення американського журналіста Саймона Островського з Vice News і закликала до його негайного звільнення.

Також у повідомленні згадуються інші випадки переслідування українських та іноземних представників ЗМІ у східних регіонах України.

Згідно з інформацією, розміщеної на news.vice.com, видання знає про ситуацію і контактує з Держдепартаментом США та іншими відповідними державними органами для забезпечення безпеки свого друга і колеги Островского.

Нагадаємо, самопроголошений "народний мер" міста Слов'янська В'ячеслав Пономарьов повідомив, що сепаратисти взяли в заручники американського журналіста Саймона Островського. Про це Пономарьов заявив під час прес-конференції в Будинку культури Слов'янська, передає "Газета.Ru".