Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Генеральною прокуратурою України направлено до Шевченківського районного суду міста Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишнього Голови Київської міської державної адміністрації О. Попова, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України,
— йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що у ніч з 29.11.2013 на 30.11.2013 колишній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником Секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником ГУМВС України в місті Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, надав вказівку про завезення на Майдан Незалежності в м. Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки.

В свою чергу Коряк, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін студентів, які перебували на Майдані Незалежності, працівниками полку міліції особливого призначення "Беркут", які жорстоко побили мітингувальників.

"Наразі досудове розслідування щодо співучасників О. Попова продовжується задля встановлення і притягнення до відповідальності усіх винних осіб", — додали в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, новопризначений Генпрокурор України Віктор Шокін пообіцяв подати звіт голові комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрію Кожем'якіну про хід розслідування розстрілів на Майдані через 2 тижні.