Про це вони сказали в ефірі програми BBC Panorama.

“Троє свідків, з якими поговорили журналісти BBC - мирні жителі довколишніх населених пунктів, які ніяк не пов'язані між собою”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Житель Донецька впізнав машину, на якій вивозили “Бук”, — литовські ЗМІ

Один з них бачив, як "Бук" вивантажили з трейлера в районі міста Сніжне за кілька годин до катастрофи. За його словами, люди, які управляли "Буком", вели себе як професійні військові і не були одягнені в українську форму, яку носять, в тому числі, багато сепаратистів.

У них був чистий російський акцент,
- сказав очевидець.

Сюжет ВВС вийшов в ефір напередодні публікації першої офіційної доповіді про катастрофу. Влада Нідерландів, яка очолює міжнародне розслідування, підкреслила, що документ міститиме тільки фактичну інформацію. Москва поки офіційно не коментувала результати журналістського розслідування ВВС.

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

Підрозділи прихованого спостереження МВС України 18 липня о 4:50 ранку зафіксували, як бойовики вивозять ракетний комплекс “Бук” в бік російського кордону. МВС опублікувало відповідне відео.