"Але коли трапиться пік – цього року, наступного чи через рік - сказати важко" , - розповів віце-президент Української асоціації сейсмостійкого будівництва Костянтин Єгупов .

Він наголошує, що у найгіршому варіанті розвитку подій Одесу чекають поштовхи, магнітудою до 8 балів за шкалою Ріхтера. У такому разі руйнувань не уникнути.

"Мені постійно закидають, що я людей лякаю, а я всього лише аналізую події і свідчення приладів і намагаюся якось передбачити можливі події. Боятися цього ні в якому разі не можна. Потрібно розуміти: таке цілком можливо і, відповідно, до цього готуватися. Ось і все. Існуючі будівлі зміцнювати, а нові будувати згідно із вимогами. Але всі говорять, що це надто дорого. Повертаються до цієї теми лише коли знову трясе", - каже вчений.

Нагадаємо, вчора, 6 жовтня, на Одещині стався землетрус. Незначні підземні поштовхи розбудили жителів області сьогодні близько 5-ї ранку.

Жертв і руйнувань немає. Одесити у соцмережах повідомляють, що землетрус тривав півхвилини. На останніх поверхах багатоповерхівок хиталися люстри і меблі.