Таке відеозвернення Богданова оприлюднив депутат Верховної Ради, керівник інформаційного управління Національної гвардії Юрій Стець.

"Я готовий боротися простим добровольцем на стороні України..." - заявив російський офіцер.

Богданов наголосив, що переходить на сторону України.

"Я залишив все і приїхав сюди простим добровольцем, щоб надати посильну допомогу своїми діями, своїм досвідом для припинення тієї громадянської війни, яку на східній Україні намагається розв'язати антинародний путінський режим ... Совість людини не може бути спокійною, коли брехня цілодобово ллється з екранів телебачення, радіо, з газет, з Інтернету", - сказав офіцер.

Богданов підкреслює, що він не один, насправді багато російських офіцерів не підтримують розв'язання війни з Україною і мають намір перейти на бік сил АТО в боротьбі з сепаратистами.

Стець зазначив, що Богданов є держінспектором з контролю та охорони морських ресурсів управління прикордонних військ ФСБ Росії, яке дислокується у Владивостоці.

Його документи перевірені і є справжніми.

На даний момент співробітник ФСБ знаходиться в Києві, його сім'я захована, щоб уникнути помсти з боку спецслужб Росії.

При цьому, за словами Стеця, рішення щодо допуску Богданова до участі в АТО зараз розглядається.

Як відомо, СБУ здобула запис переговорів терористів, який підтверджує отримання з Росії зенітно-ракетного комплексу "Бук-М" разом з російським екіпажем.

Раніше глава СБУ Валентин Наливайченко заявив про затримання на українсько-російському кордоні у Донецькій області двох "коректувальників вогню" з Росії, які, можливо, причетні до збиття малайзійського авіалайнера.