Всі порушення, що стосуються позачергових виборів, можна було моніторити через інтернет. Завдяки спеціальним програмам користувачі дізнавалися і про гріхи кандидатів. Сайти для повідомлень про недотримання закону та сайти для моніторингу кандидатів створювали як громадські активісти, так і державні структури.

МВС на інтерактивній мапі позначив кожне місце, де зафіксовано порушення

Так, на сайті МВС доступна карта з вказівкою кожного місця, де зафіксовано порушення. Клацнувши на цифру, можна отримати весь список порушень із їх коротким описом. Там же можна побачити, на якій стадії знаходиться розгляд справи.

Карту порушень opir.org творять користувачі

Мапу з подібним завданням створило громадське об'єднання Opir.org. Але, якщо на сайті міністерства оприлюднюють тільки офіційну інформацію міліції, то карту Opir.org творять користувачі. Адже тут можна самотужки позначити місце порушення й додати фото - чи відеодоказ. У день виборів організатори сподіваються на стріми від волонтерів із проблемних дільниць.

Онлайн-мапу звітів про порушення зробила мережа "ОПОРА"

Звіти про порушення можна знайти і на сайті громадської мережі "ОПОРА". На головній сторінці одразу видно загальну кількість зафіксованих протизаконних дій. Карта "ОПОРи" сортує факти правопорушень не тільки за областями. Тут можна відстежити, як саме обходила правила кожна з партій-кандидатів та скласти список залежно від типу порушення.

На сайті руху "Чесно" перевіряли, чи голосував кандидат за "закони 16 січня"

Одним з акцентів цієї передвиборчої кампанії стала агітація проти кандидатів, які відзначилися сумнівними ініціативами за час попередньої каденції у Раді. Найбільше дісталося тим, хто голосував за "закони 16 січня". Таку перевірку можна було зробити на сайті руху "Чесно". До слова, активісти саме цієї організації першими склали повний список усіх кандидатів, які в часи Євромайдану проголосували за диктаторські закони.

На сайті rada2014.com.ua кандидата можна перевірити за низкою критеріїв

Обрати кандидата відповідно до власних критеріїв можна було і на сайті rada2014.com.ua, Користувачу достатньо обрати конкретні пункти. Наприклад, "фігурант антикорупційних розслідувань" чи "прогульник". І система видає, хто з кандидатів у списку партій відповідає цим критеріям, а хто – ні. Аналогічно сайт показував чистоту кандидатів на Округах. Для цього тільки треба було ввести область та район проживання виборця.