Час віддавати борги. Перша виплата по кредиту МВФ на початку лютого, більшу частину коштів доведеться погашати за рахунок золотовалютних запасів, однак резерви й без цього неухильно тануть. Скільки і кому, крім МВФ, заборгувала Україна, і чим збирається розраховуватися, читайте в діловому тижневику "Контракти" у статті "Перший пішов".

Морозна тактика. У "Газпрому" вже склалася "хороша" традиція, кожні три роки російський монополіст звинувачує Україну в несанкціонованому відборі газу. Востаннє схожі звинувачення лунали у 2009 році, А до цього у 2006-му. Як і цієї зими, тоді мешканцям всієї України, Європи та Росії допікали тріскучі морози. Чи пройдемо випробування холодом - аналізує "Власть денег" у статті "Попытка холодом".

Полювання на землю. Майже 9 тисяч гектарів унікальних мисливських угідь на південному березі Криму віддали на 25 років у користування громадській організації у складі високопоставлених державних чиновників, зареєстрованій у Межигір’ї. На що полюватимуть елітні мисливці на елітних кримських землях? Про царське полювання пише "Корреспондент" у матеріалі "Царская охота".