Про це у Facebook написала радник глави Одеської ОДА Зоя Казанжи.

"Ще в травні минулого року і після відомих подій в нашому місті, всі ці місяці проводилася досить серйозна робота. Глава ОДА розумів, що обстановка неоднозначна і є багато бажаючих, які будуть намагатися продемонструвати слабкість влади і невміння правоохоронців впоратися з викликами. Саме цим і була викликана необхідність залучення додаткових сил", — написала вона.

"Звертаємо увагу загонів Самооборони в місті на те, що у своїй діяльності ви повинні керуватися законами, щоб не бути звинуваченими у створенні "кишенькових армій", — зазначила Казанжи.

В коментарі Телеканалу новин "24" радник глави Одеської ОДА розповіла, що такий крок пов’язаний із заявою Президента України.

"Такий крок пов’язаний із заявою Президента України. Ми її сприймаємо, що озброєні люди, чи люди які мають відношення до охоронних структур, не мають виконувати функції держави. Держава має забезпечувати спокій саме тими ресурсам, які в неї є. Ми з цим погоджуємося", — сказала вона.

Окрім цього Казанжи розповіла, що СБУ в Одеській області жодного разу так і не знайшла пояснень, хто стоїть за дивними вибухами, які в Одесі стали "традиційними".

"Це питання і зараз залишається відкритим", — додала вона.

Як відомо, Петро Порошенко заявив, що територіальна оборона повинна підкорятися військовим.

Ввечері з 22-го на 23-тє березня в Одесі відбулось кілька вибухів.