Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю радіо "Свобода".

Олександр Тимошенко повідомив, що основними цілями роботи Міжнародного громадського об'єднання "Батьківщина", зокрема є: "Аналіз дій сьогоднішньої влади та її злочинної діяльності по "грабуванню України", висвітлення дій влади (Віктора) Януковича в закордонних виданнях, здійснювати постійний моніторинг дотримання прав людини і свобод громадян, а також принципів демократії в Україні".

У свою чергу, у Празі сподіваються, що рішення надати політичний притулок Олександру Тимошенку ніяк не вплине на українсько-чеські відносини. "Міністр внутрішніх справ Чехії Ян Кубіце сказав у п'ятницю, що, на його думку, рішення надати притулок Олександру Тимошенку не відіб'ється негативно на відносинах Чехії та України", - йдеться в статті Washington Post.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ України не коментує подію. "Коментарі будуть обов'язково, але пізніше", - сказали в департаменті інформаційної політики МЗС.

Нагадаємо, Олександр Тимошенко отримав політичний притулок в Чехії. За інформацією ТСН, його побут налагоджений. Зокрема, 12 років тому він придбав будинок в елітному мікрорайоні під назвою Лідіче. Крім того, згідно з реєстром юридичних осіб Чехії, фірма чоловіка Тимошенко „International Industrial Projects“ зареєстрована в одній з квартир будинку в місті Усті-над-Лабем. За документами компанія займається торговими операціями, але поки її двері зачинені.