Позиція Країна заг.
1 USA 46 29 29 104
2 CHN 38 27 22 87
3 UK 29 17 19 65
...
14 UKR 6 5 9 20

Медалі України:

Золоті медалі. Яна Шемякіна (фехтування). Жіноча парна четвірка з академічного веслування. Важкоатлет Олексій Торохтій. Боксери Василь Ломаченко та Олександр Усик, Юрій Чебан (каное-одиночка).

Срібні медалі. Дві медалі - Інна Осипенко-Радомська (байдарка-одиночка на 200 і 500 метрів). Боксер Денис Берінчик. Борець Валерій Андрійцев (вільний стиль), жіночий квартет у легкій атлетиці.

Бронзові. Олена Костевич - 2 медалі (стрільба із пневматичного пістолета, стрільба з малокаліберного пістолета на 25м), Юлія Каліна (важка атлетика, до 58 кг), Ольга Харлан (фехтування), Ольга Саладуха (потрійний стрибок), Ігор Радивилов (спортивна гімнастика), Тарас Шелестюк (бокс), Олександр Пятниця (метання спису), Олександр Гвоздик (бокс).

Усі новини у розділі Літні Олімпійські ігри 2012 на нашому сайті.

12 серпня

- Василь Ломаченко став дворазовим олімпійським чемпіоном з боксу. Українець переміг корейського опонента по фіналу у кожному з трьох раундів. Загальний рахунок склав 19:9 (7:2, 4:3, 8:4).

- Український борець Валерій Андрійцев у досить суперечливій ситуації став срібним призером Олімпіади.

- Пізно ввечері у неділю на Олімпійському стадіоні британської столиці відбулася церемонія закриття тридцятих літніх Олімпійських ігор. Перед тисячами глядачів виступили групи Muse, Pet Shop Boys, Take That, The Who, Spice Girls.

11 серпня

- Олександр Усик став чемпіоном боксерського турніру на Олімпійських іграх-2012. У фіналі вагової категорії до 91 кг українець з рахунком 14:11 переміг італійця Клементо Руссо. До речі, після бою Усик порадував лондонську публіку традиційним вже для наших боксерів запальним гопаком.

- Денис Берінчик став срібним призером Олімпіади. У фіналі боксерського поєдинку у ваговій категорії до 64 кг українець поступився кубинцю Роніелю Іглесіасу Сотолонго.

- У змаганні з метання списа серед чоловіків українець Олександр П’ятниця виборов срібну нагороду. Він міг поборотися за золото в останній спробі, але не зумів перевершити результат Кершона Волкотта з Трінідада.

- У стрибках у воду з 10-метрової вишки до фіналу вийшов українець Олександр Бондар. У півфіналі він показав 11-й результат. Не зумів кваліфікуватися до фіналу Антон Захаров.

- У веслуванні на каное на 200 метрів українець Юрій Чебан здобув "золото". Результат – 42.291. Зі старту Чебан вийшов вперед і не дав себе обійти до фініша. Срібло здобув Євгеній Шуклін з Литви, а бронза в росіянина Івана Штіля.

- Українська веслувальниця Інна Осипенко-Радомська здобула срібну медаль у веслуванні на байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів. Результат спортсменки - 45.053.

10 серпня

- Олександр Гвоздик мав бути четвертим боксером, який би змагався за золото на Олімпіаді-2012 в Лондоні. Та в арбітрів – інша думка. За нічийного рахунку вони віддали перевагу казаху.

- У ваговій категорії до 69 кг боксер Тарас Шелестюк у півфіналі поступився британцю Фредді Евансу - 10:11. Рахунок по раундах: 1:4, 4:4 та 5:3.

- Український боксер Василь Ломаченко спробує захистити титул олімпійського чемпіона, який він здобув у Пекіні у 2008 році. На Лондонській Олімпіаді він вийшов у фінал, здолавши у півфіналі Яснієра Толедо Лопеса з Куби - 14:11.

- Жіноча збірна України завоювала "бронзу" у бігу 4 по 100 метрів. Українки – Повх Олеся, Стуй Христина, Рємєнь Марія, Бризгіна Єлізавета – фінішували третіми у фінальному забігові. Більше того, час 42.04, який вони встановили, відтепер є новим національним рекордом країни. Золоті нагороди з новим світовим рекордом завоювали американки.

- Жіноча зібрна України побореться за медалі в естафеті 4х400м на ОІ-2012. Вони посіли у своєму забігові у півфіналі друге місце та потрапили у фінал – час 3:25.90. Українки поступилися тільки збірній Ямайки (3:25.13). Україна виступає у складі: Земляк Ольга, Логвиненко Аліна, Ярощук Анна, Пигида Наталя.

- У півфінальному поєдинку з монгольським боксером Мункх-Ерден Уранхімегом переміг український боксер Денис Берінчик. Тепер у ваговій категорії до 64 кг він битиметься за золото на Олімпійських іграх в Лондоні.

- Український боксер Олександр Усик (до 91 кг) розгромив болгарина Тервела Пулєва з рахунком 21:5 і вийшов у фінал змагань.

- Тепер в України два боксери у фінальних змаганнях у Лондоні.

- Срібна призерка Ігор XXX Олімпіади в Лондоні з веслування на байдарці Осипенко-Радомська на дистанції 500 метрів сьогодні зуміла пройти кваліфікацію на 200-х метрівці. Українка впевнено виграла свій заїзд з 1-м часом 42,119 секунд і тепер побореться за вихід до фіналу.

- Український спортсмен Юрій Чебан знову домігся успіху на олімпійському турнірі в Лондоні. У півфінальному запливі на 200 м на каное-одиночці українець показав другий результат і, таким чином, побореться за нагороди на фінальному етапі змагання.

9 серпня

- Олімпійська чемпіонка Пекіна Інна Осипенко-Радомська на байдарці-одиночці на дистанції 500 метрів здобуває срібну медаль на Олімпіаді в Лондоні. Результат українки - 1:52.565, золото виграла угорка Данута Козак - 1:51.456.

- До фіналу змагань з метання списа пройшов член національної олімпійської збірної Олександр П'ятниця. Він метнув списа на 82.72 метра, що гарантувало йому місце у наступному раунді змагань. Водночас Роман Авраменко з результатом у 80.06 м не пройшов у фінал.

8 серпня

- У ваговій категорії до 81 кг боксер Олександр Гвоздик переміг алжирця Абделхафіда Бенчабла з рахунком 19:17 і вийшов до півфіналу. Таким чином українець також гарантував собі медаль.

- Український боксер Денис Берінчик забезпечив собі олімпійську медаль у Лондоні. У ваговій категорії до 64 кг українець у чвертьфіналі розібрався з австралійцем Джеффрі Хорном - 21:13.

- На Олімпійських іграх-2012 в Лондоні розігрують комплект нагород з вільної боротьби серед жінок в категорії до 48 кг.

Українка Іріні Мерлені у поєдинку 1/4 фіналу зустрічалася зі спортсменкою з Венесуели Мейліс Кастільо і достроково перемогла у першому раунді. Суперниця Мерлені по півфіналу буде представниця Азербайджану Марія Стадник.

Юлія Остапчук у поєдинку 1/4 фіналу зустрічалася з росіянкою Любов'ю Волосовою і програла з рахунком 1:3. Наша спортсменка ще зможе поборотися за бронзу, якщо росіянка вийде в фінал.

- Українська борчиня Ірина Мерлені в сутичці за бронзову медаль Олімпіади-2012 в Лондоні поступилася представниці США Клариссі Кіоко Мей Лін Чун. На жаль, Україна залишилася без медалей у жіночому турнірі з вільної боротьби.

- На олімпійському стадіоні Лондона відбулася кваліфікація в чоловічих змаганнях по стрибках з жердиною. На жаль, обидва представники України у цьому виді легкої атлетики - Максим Мазурик і Денис Юрченко - не змогли пройти кваліфікацію і залишилися за бортом фінального раунду олімпійського турніру.

Мазурик у кваліфікації стрибнув на 5,35 метра і поділив вісімнадцяте-дев'ятнадцяте місце з казахстанцем Нікитою Філіпповим, а бронзовий призер Ігор-2008 в Пекіні залишився без офіційного результату, тричі впустивши планку на висоті 5,35 метра.

7 серпня

- Ілля Кваша не полишає надій на ще одну медаль. Бронзовий призер Пекіна в синхронних стрибках у воду пробився до фіналу на триметровому трампліні. Прекрасну другу спробу судді оцінили в понад 91 бал. Це дало змогу українцю довго триматися в трійці лідерів.

- Олімпійська чемпіонка Пекіна Інна Осипенко-Радомська пробилася до фіналу змагань із веслування на байдарках на своїй коронній дистанції – 500 метрів. У кваліфікаційному запливі українська спортсменка занадто багато сил вирішила не витрачати.

6 серпня

- Сьогодні Ігор Радивилов виборов бронзову медаль у спортивній гімнастиці (опорний стрибок). Це вже 6 бронза для України і загалом 8 медаль на Олімпіаді.

- Штангіст Олексій Торохтій виборов золото у ваговій категорії до ста п'яти кілограмів. 26-річний українець взяв 185-ть кілограмів у ривку і 227 у поштовху. У сумі підняв 412.

- Українcький представник у греко-римській боротьбі Василь Ричіба в поєдинку 1/8 фіналу переміг борця з Тунісу з рахунком 3:0 і вийшов до чвертьфіналу змагань. Там його суперником був грузин Володимир Гегешидзе, який в підсумку виграв з рахунком 2:1. Нагадаємо, сьогодні в категорії до 60 кг українець Ленур Теміров в поєдинку 1/16 фіналу програв борцю з Казахстану Алмати Кебіспаєву з рахунком 0:3.

Євген Орлов в категорії до 120 кг сьогодні також поступився на старті змагань борцю з Туреччини.

- Стрільба. Олімпійський чемпіон Пекіна Артур Айвазян не зумів пройти у фінал, посівши дев'яте місце.

- Єдиний представник України в метанні диска Микита Нестеренко в кращій з трьох спроб метнув диск на 59,17 метрів, тоді як для потрапляння у фінал потрібно було показати результат більше 63 метрів.

5 серпня

- Україна подала протест на позбавлення Йосипенко бронзової медалі.

- Боксери Денис Берінчик та Олександр Гвоздик успішно подолали 1/8 фіналу своїх вагових категорій.

- У потрійному стрибку Ольга Саладуха не дострибнула до "срібла" всього 1 сантиметр. Тому Україна заволювала вже 7 медаль, 5 із яких бронзові.

- У ваговій категорії до 91 кг наш Олександр Усик перебоксував росіянина Артура Бетербієва. Підсумок - 17:13 на користь Усика і він - в півфіналі. Переможець цього бою гарантував собі медаль - мінімум "бронзу".

4 серпня

- Українка Олена Федорова вийшла до фіналу зі стрибків у воду з 3-метрового трампліну на Олімпіаді у Лондоні. Федорова набрала 314,70 бала, відтак, посіла 12-е місце. Фінал змагань відбудеться 5-го серпня. Початок о 21:00 за київським часом.

- Збірна Україна вже два дні не вигравала нагород і поки йде на 18 місці. Наші спортсмени сьогодні боротимуться за медалі в легкій атлетиці, фехтуванні, стрільбі, стрибках на батуті і важкій атлетиці.

- Команда українських шпажисток програла в чвертьфіналі Олімпійського турніру суперницям з Росії. Українська збірна у складі Олени Кривицької, Ксенії Пантелєєвої, олімпійської чемпіонки Лондона-2012 в індивідуальних змаганнях Яни Шемякіної і Анфіси Почкалової поступилася з рахунком 34:45 росіянкам.

- У фіналі стрибків з жердиною українок не буде. Найкращий наш результат - 4,25 метрів, тоді як у фінал спортсменки пройшли з висотою 4,55 метрів.

- У стрибках у довжину провальний результат показала олімпійська чемпіонка Пекіна Наталія Добринська, яка стрибнула всього на 3,70 метрів. Після цього вона відкотилася на 33 місце, хоча вчора після чотирьох видів входила в першу десятку. Після стрибків Добринська знялася зі змагань і не буде брати участь в метанні списа і бігу на дистанції 800 метрів.

- Дар'я Тихова і Дарина Шаріпова не зуміли пройти у фінал у стрільбі з трьох позицій з гвинтівки. Українки виявилися далеко за межами кваліфікаційного рейтингу - 26-а і 38-я.

3 серпня

- Дві українки вийшли у фінал у потрійному стрибку. Ольга Саладуха та Анна Князєва у кваліфікації показали п'ятий і шостий результат відповідно.

- Наша дзюдоїстка Ірина Кіндзерська вийшла до чвертьфіналу змагань. У категорії понад 73 кг Кіндзерська вибила в 1/8 фіналу туркеню Гюлса Косатюрк. На останній хвилині поєдинку українка виконала іппон.

- Українець Станіслав Мельников показав у своєму забігу з бар'єрами третій час (50.13с) і зміг кваліфікуватися у фінал змагань.

- Маркіян Івашко не зміг пробитися у чвертьфінал в індивідуальному змаганні лучників на ХХХ Літніх Олімпійських іграх у Лондоні. У 1/8 фіналу наш "Робін гуд" зазнав поразки від тайпейця Чен-Вей Куо з рахунком 0:6.

- Лучник Віктор Рубан вийшов у чвертьфінал перемігши Гаеля Превоста із Франції з рахунком 6:4. Тепер українець за два кроки від медалі.

- Україна має намір оскаржувати результат бою Хітров - Огого у Лозаннському Спортивному арбітражному суді, який під час Олімпіади проводить виїзні засідання у Лондоні.

- Український дзюдоїст Станіслав Бондаренко, який виступає в категорії понад 100 кг, програв першу сутичку Олімпійських ігор-2012 в Лондоні. У поєдинку 1/6 фіналу з дзюдоїстом з Словенії Матяжем Сераї українець програв оцінкою юко.

- Українські плавці Дарина Зевіна та Андрій Говоров у вчорашній вечірній сесії не змогли пробитися в головні запливи Олімпіади-2012.

- Український боксер, чемпіон світу, сумчанин Тарас Шелестюк здобув нищівну перемогу над своїм суперником - боксером з Молдови Василем Білоусом.

Поєдинок закінчився з рахунком 15:7. Таким чином він став учасником чвертьфіналу у ваговій категорії до 69 кілограм.

2 серпня

- Дзюдо. У Лондоні завершився поєдинок між українцем Артемом Блошенко і австралійцем Даніелем Келлі. Важкоатлет з Донецька вирвав перемогу у 34-річного противника і вийшов у наступний раунд змагань. Згодом Блошенко програв спортсмену із Південної Кореї.

- Чемпіонові світу боксеру Євгену Хітрову не вдалось пройти у другий раунд змагань Олімпіади у ваговій категорії до 75 кілограмів. Причиною цьому є необ'єктивне суддівство: українець був кращим у першому раунді, проте отримав 3:5, двічі відправляв британця в нокдаун, але судді дали всього 7:6.

- Українська сторона подала протест на результат боксерського поєдинку між українцем Євгеном Хітровим і британцем Ентоні Огого у ваговій категорії до 78 кг.

- Український плавець нарешті пробився в півфінал. Андрій Говоров у кваліфікації на дистанції 50 метрів вільним стилем показав сьомий час.

- Українці Дмитро Міхай і Артем Морозов завершили Олімпіаду на 11-му місці у академічній греблі.

- Найкращий боксер світу серед любителів і олімпійський чемпіон Пекіна Василь Ломаченко почав похід за другим олімпійським "золотом". У першому поєдинку на боксерському турнірі в Лондоні Василь впевнено переміг домініканця Веллінгтона Аріаса Ромеро - 15:3.

1 серпня

- Українська жіноча парна четвірка з академічного веслування у складі Катерини Тарасенко, Наталії Довгодько, Анастасії Коженкової та Яни Дементьєвої виграла золоті медалі на Олімпійських іграх-2012 у Лондоні.

- Українка Олена Костевич завоювала на Олімпіаді в Лондоні свою другу бронзову медаль у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25м.

- Українська шаблістка Ольга Харлан завоювала бронзу на Олімпіаді.

- Найвеличнішим олімпійським чемпіоном всіх часів і народів став американський плавець Майкл Фелпс. В активі Фелпса після перемоги збірної США в естафеті 4x200 метрів вільним стилем стало 19 медалей - 15 золотих, 2 срібні і 2 бронзові.

- Лучник Віктор Рубан перемагає суперників в перестрілці і виходить у 1/8 фіналу.

- Українка Олена Костевич з другим результатом пройшла у фінал зі стрільби з пневматичного пістолета з 25 метрів.

- Гребля. Українська четвірка не змогла пробитися у фінал Олімпіади-2012.

- Китайська 16-річна плавчиня Йє Шівен заперечує, що вона вживала стимулюючі препарати, щоб завоювати золоту медаль на Олімпійських іграх в Лондоні.

31 липня

- Академічне веслування. Українські чоловіки не потрапили у фінал. У півфіналі український дует посів останнє шосте місце з результатом 6:36.52. Спортсменки також не порадували. У втішному фіналі український дует посів останнє шосте місце з результатом 7:23.02.

- Український плавець Ігор Борисик не зумів пробитися в півфінал змагань на дистанції 200 метрів брасом.

- Український дзюдоїст Артем Василенко, який виступає у ваговій категорії до 81 кг, програв у першій сутичці Олімпійських ігор-2012 в Лондоні і вилетів.

- Головний тренер чоловічої збірної України з гімнастики Юлій Куксенков вважає, що на Олімпіаді члени журі "вкрали" в українських спортсменів бронзову медаль.

- Український боксер Олександр Гвоздик, який виступає в категорії до 81 кг, з перемоги стартував на Олімпійських іграх-2012 в Лондоні. У поєдинку 1/16 фіналу українець переміг білоруського боксера Михайла Давгалявца з рахунком 18:10.

30 липня

- Юлія Каліна здобула для України другу за ліком нагороду на ювілейних ХХХ Олімпійських Іграх (бронзова медаль), що набирають обертів у столиці Великобританії. 23-річна важкоатлетка з Донецька сягнула подіуму у ваговій категорії до 58 кілограмів.

- Українська фехтувальниця Яна Шемякіна, після драматичної перемоги в півфіналі над китаянкою Юйе Сунь, завоювала першу золоту медаль для України.

- Судді Олімпійських ігор у Лондоні переглянули своє рішення і віддали бронзову медаль, яку виборола українська чоловіча збірна зі спортивної гімнастики, Великобританії.

- Тенісист Сергій Стаховський поступився Лейтону Хьюїту. 6:3,4:6, 6:3 на користь австралійця.

- Українці Сергій Куліш і Артур Айвазян у кваліфікації стрільби з пневматичної гвинтівки з 10 метрів на Олімпіаді показали однаковий результат - 593 балів, посівши 18-е і 19-е місце відповідно. Таким чином, у фіналі українців не буде.

- Маркіян Івашко вийшов до 1/16 фіналу у чоловічих змаганнях лучників на Олімпіаді в Лондоні. В поєдинку у 1/32 фіналу українець переміг іспанця Еліаса Куеста з рахунком 6:4. У наступному раунді Івашко зустрічався з представником М'янми Чи Не Онг Мйо і легко переміг з рахунком 7:1. Отож Івашко досягнув стадії 1/8.

- У змаганнях з настільного тенісу на Олімпійський іграх в Лондоні українських спортсменів не залишилося. Маргарита Песоцька програла в третьому раунді Лі Цзяо Лі з Нідерландів, посіяною на турнірі під 12 номером, у чотирьох сетах - 0:4 (3:11, 9:11, 4:11, 4:11). У чоловічій частині турніру Олександр Дідух також всуху був битий Вейсіном Ченом, який представляє Австрію - 0:4 (7:11, 5:11, 6:11, 7:11).

У першому раунді змагань виступи завершили Ярослав Жмуденко та Тетяна Біленко.

- Українські фехтувальниці Ксенія Пантелєєва та Олена Кривицька вийшли в 1/16 олімпійського турніру серед шпажисток. Пантелєєва з рахунком 15:11 переграла Чу Лін Енг з Гонконгу, а Кривицька - Сюзі Сканлан із США з рахунком 15:13.

В 1/16 фіналу Кривицька зустрінеться з Анкою Мару з Румунії, а Пантелєєва - з На Лі з Китаю. Ще одна українка Яна Шемякіна зустрінеться з росіянкою Любов'ю Шутовою.

29 липня

- Олімпійська чемпіонка Афін-2004, українка Олена Костевич завоювала бронзову медаль у фіналі змагань зі стрільби з пневматичного пістолета на Олімпіаді в Лондоні.

- Українським плавцям не вдалось пробитись у півфінал.

- Українцеві не вдалось здобути перемогу у змаганнях з вітрильного спорту через поломку човна.

28 липня

- Відкриття Олімпіади-2012 було захоплюючим дійством під назвою "Острів Чудес". Воно відобразило історію та особливості Об’єднаного Королівства. В постановці були задіяні 10 тисяч акторів.

- Українці пробились до чвертьфіналу у стрільбі з лука.

- На Олімпіаді українські веслярки вирвались у фінал.

- Першу золоту медаль на ХХХ літніх Олімпійських іграх завоювала стрілець з Китаю І Силін.

- На ХХХ літніх Олімпійських іграх український спортсмен Олег Омельчук вийшов до фіналу змагань зі стрільби з пневматичного пістолета.

27 липня

- Сьогодні о 23:00 за київським часом на олімпійському стадіоні в Лондоні розпочнеться урочиста церемонія відкриття ХХХ Олімпійських ігор.

- Українці виступили у кваліфікаційних змаганнях із стрільби з лука. Найкращим сьогодні став Маркіян Івашко, який посів 24-е місце (667 очок). Дмитро Грачов зайняв 28-е місце (665 очок), а олімпійський чемпіон Пекіна Віктор Рубан став лише 43-м (660 очок). Такі результати дозволили українцям пройти в основний раунд змагань.

- Представник Південної Кореї Ім Донг Х'юн посів перше місце з результатом 699 очок, що стало новим світовим рекордом у стрільбі з лука.

- Відбулися попередні змагання зі стрільби з лука серед жінок. У турнірі беруть участь три українські лучниці. Найкращий результат серед наших показала Людмила Січенікова, котра зайняла 31-е місце (645 очок). Катерина Палеха набрала 624 очки і опинилася на 51-й позиції, а Тетяна Дорохова стала лише 59-ю (599 очок).

26 липня

- У Лондоні відбулася репетиція церемонії відкриття Олімпіади.

- Сьогодні над Лондоном замайорить український прапор.

- Українське МЗС назвало ганебною помилку організаторів Олімпіади, які зазначили на своєму сайті українських спортсменів громадянами РФ, а Луцьк - російським містом.

- Футбол: Великобританія не перемогла Сенегал, Уругвай здолав ОАЕ, Габон і Швейцарія розійшлися миром, Мексика - Корея - 0:0, Бразилія - Єгипет 3:2, Білорусь здолала Нову Зеландію, Японія перемогла Іспанію 0:1, Гондурас і Марокко зіграли унічию.

25 липня

- Відбулись перші футбольні матчі на Олімпіаді. У матчах серед жіночих збірних Великобританія здолала Нову Зеландію, бразилійки знищили Камерун 5:0, Японія здолала Канаду, Швеція здолала Південну Африку, США впоралось із Францією, а Північна Корея перемогла Колумбію.

- Перші скандали на Олімпіаді. Україну назвали регіоном Російської Федерації, а Північну Корею сплутали із Південною.

Оголошення складу жіночої футбольної збірної КНДР.