Як повідомляє прес-служба глави держави, Олланд підтвердив, що Франція призупинила виконання своїх зобов’язань щодо поставки “Містралей” до Росії.

Порошенко подякував Франсуа Олланду за рішення щодо призупинення поставок десантного вертольотоносця РФ: “Це ваше рішення прийнято в правильному місці у правильний час”.

Читайте також: ЄС повинен думати про мир, а не про військову допомогу Україні, — Олланд

Згідно з повідомленням, український глава держави проінформував французького колегу про серйозне загострення ситуації на Сході України у зв’язку із розширенням агресії з боку Російської Федерації.

Франсуа Олланд відзначив, що зростання напруження на Сході України створює ризики для всієї Європи. Він наголосив на готовності Франції сприяти організації та проведенню подальших переговорів з метою врегулювання ситуації, зокрема, у “Нормандському форматі”.

Сторони також обговорили першочергові питання двостороннього порядку денного у політичній, військово-технічній та торговельно-економічній сферах.

Читайте також: Україна має підтримку країн-членів НАТО, — Порошенко

Раніше агентство Bloomberg поширило заяву Олланда, у якій ідеться, що “контракт не зупинено і не розірвано, однак рішення про поставку корабля залежить від подій, які відбудуться в найближчі тижні”.

Нагадаємо, учора президент Франсуа Олланд під час засідання ради безпеки Франції заявив, що Франція відмовилася передавати Росії перший корабель типу "Містраль". Наразі офіційний Париж не бачить достатніх передумов для поставок.