Subaru WRX Concept

Отож, найголовніше - з імені авто випала Impreza. Відтепер WRX буде окремою моделлю. А щоб більше розділили автомобілі, новинку випускатимуть у модному сьогодні кузові чотиридверного купе.

Точних даних про двигун поки немає, проте інсайдери натякають на дволітровий опозитник потужністю близько 270 "конячок".

Серійну версію Subaru WRX можуть показати наступного року.


Subaru Viziv Concept

А от гібриду Viziv таке майбутнє не світить. Цей кросовер не є прототипом якоїсь конкретної моделі, втім усі напрацювання використають у створенні нових Subaru.

Зокрема, ззовні Viziv відображає новий корпоративний стиль марки. А "під шкірою" концепт має прототип новітньої системи повного приводу.

Передню вісь у ній обертає дволітровий турбодизель. За задні ж колеса відповідає пара електромоторів.


Opel Monza Concept

Компанія Opel планує розширити свою лінійку новим спортивним купе. Прототип автомобіля представили на Франкфуртському автошоу.

Для дводверки німці відродять ім'я Monza. У далеких 1970-80-их опелівці вже випускали модель з такою назвою. Це була купешка з бойовим характером та трилітровим двигуном.

Концепт, натомість, отримав скромний турбомоторчик об'ємом 1 літр, пристосований до споживання метану. Втім, він не обертає колеса безпосередньо, а лише заряджає літієві батареї. Рухає ж автомобілем електромотор.

Ззовні нова Monza - це щось середнє між хетчбеком і універсалом. Доповнює футуристичну зовнішність салон з величезним екраном, який складається з 18 світлодіодних проекторів.

Важливо, що цей концепт має майбутнє. Як повідомили в "Опелі", серійне виробництво нової "Монци" розпочнеться орієнтовно у 2015 році.