Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Як і попереднім, восьмій доповіді УВКПЛ бракує наголосу на головних причинах погіршення стану захисту прав людини в Україні – окупації та анексії Криму Російською Федерацією та підривній діяльності цієї країни, спрямованій на дестабілізацію ситуації у південно-східних регіонах нашої держави,
— наголосили у МЗС.

Також в зовнішньополітичному відомстві відзначили публікування неперевірених даних з "деяких" джерел про буцімто непоодинокі порушення українськими військовими прав людини та гуманітарного права. "При цьому часто не береться до уваги легітимне право України на захист своєї незалежності, суверенітету та територіальної цілісності", - вказано у повідомленні.

Знову відсутня інформація про направлення вкотре за останній час РФ на тимчасово підконтрольні бойовикам території України т.зв. "гуманітарних конвоїв", після яких помітно активізується діяльність незаконних збройних формувань. Не говориться й про те, що цей процес відбувається в непрозорій формі у порушення відповідних міжнародних норм та українського законодавства,
— зазначили у міністерстві.

Також зазначається, що недостатньо уваги приділяється долі українців, викрадених і таємно вивезених російськими спецслужбами з України та утримуваних в РФ під незаконним арештом – Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та ін.

Зокрема, ММПЛ не бере до уваги заяву Надії Савченко та її захисту, що вона вважає себе військовополоненою; не згадує й про те, що російський суд чи інші компетентні органи РФ не здійснили жодних дій з перевірки її статусу; що у ході слідчих дій стосовно Н.Савченко її адвокати М.Фейгін та Н.Полозов наражалися на постійні перепони конфіденційному спілкуванню з нею, яке гарантується законодавством РФ.

Той факт, що доповідь присвячена дотриманню прав людини в Україні, не може бути виправданням замовчування правозахисними органами ООН знущань над українськими громадянами з боку РФ та грубих порушень їхніх прав,
— наголосили у МЗС.

Автори повідомлення також висловили сподівання на значно повніше висвітлення не лише внутрішніх, а й зовнішніх чинників, які впливають на розвиток ситуації на сході України та в Автономній Республіці Крим.

Нагадаємо, сьогодні було представлено восьму доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини стосовно ситуації у галузі прав людини в Україні.