За даними видання Reuters, у липні 2015 року іранський генерал Кассем Сулеймані, який очолює підрозділ "ель-Кудс" перебував з візитом у США.

Там він представив російському командуванню план, як з допомогою Росії серія невдач урядових військ президента Сирії Башара Асада може перетворитися на перемогу.

Іранський генерал виклав своє бачення ситуації в Сирії, коли повстанці могли прорватися до узбережжя, де розташована єдина в Середземному морі база ВМС Росії.

Сулеймані розгорнув на столі карту Сирії. Росіяни були дуже стурбовані і розуміли реальні небезпеки для режиму Башара Асада. Іранці запевнили їх, що ще є можливість виправити ситуацію. В той момент Сулеймані переконав їх, що не все втрачено,
— пише видання з посиланням на власні джерела.

У матеріалі також йдеться, що Іран та Росія, які були серйозно стурбовані успіхами повстанців у Сирії, кілька місяців планували військову операцію в цій країні.

Відповідно до розробленого плану Росія повинна завдавати ударів по повстанцях з повітря, а іранські сили особливого призначення — діяти на землі.

Нагадаємо, напередодні у Білому Домі припустили, що Росія координує свої військові дії в Сирії з Іраном.