Заступник голови фракції УДАР у парламенті Віталій Ковальчук продемонстрував бланк з особистими підписами депутатів, йдеться на сайті УДАРу.

"Сьогодні ми протягом двох годин вже зібрали у Верховній Раді 152 підписи за відставку Рибака з посади голови ВР у зв’язку з його незадовільною роботою", - сказав депутат.

УДАРівець наголосив, що такої кількості підписів достатньо аби питання про відкликання спікера було невідкладно розглянуто на засіданні парламенту вже під час наступної сесії.

Ковальчук додав, що поки не запровадять сенсорну кнопку і кожен нардеп не буде голосувати особисто, опозиціонери не дадуть працювати парламенту.

"Сьогодні було ухвалене принципове рішення всіма опозиційними фракціями, що ми зробимо все аби домогтися персонального голосування у парламенті і запровадження системи для голосування "Рада-3"", - підкреслив політик.

Нагадаємо, сьогодні у ВР нардепи від опозиційних фракцій одноголосно затвердили заяву, в якій висловили недовіру голові Ради Володимирові Рибаку і оголосили про початок процедури його відкликання з посади.

Вчора парламентська фракція УДАР подала письмове звернення до Верховної Ради щодо ініціювання питання про відкликання з посади спікера ВР Володимира Рибака: політсила вимагає видати підписні листи необхідні для збору 150 підписів нардепів, як передбачено законом про регламент.