"Ми готові до двох варіантів сценарію. Перше засідання Верховної Ради має відбутися за місяць. За місяць пройде дуже багато подій. Може, за місяць ми доб’ємося результатів у ЦВК. Це буде перша ситуація. Можливо, через місяць нам вдасться добитись певних судових рішень у Європі. Це буде друга ситуація ", – заявив Яценюк, пославшись на спільну опозиційну заяву.

До парламентських методів боротьби він відніс "можливість внесення постанов". А до непарламентських – протести, зокрема, дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Поміж того, Глава ради Об’єднаної опозиції наголосив: найважливішою новиною понеділка є те, що "вперше з'явився документ з трьома підписами від "Батьківщини", "Свободи" та УДАРу.

"Наступний мітинг проведемо під новою Верховною Радою в перший день засідання", – додав він.

Також Яценюк вважає, що Партія регіонів вкрала 5 мандатів по «спірних» округах, і ще "віддали два мандати по Вінниці, бо у Партії регіонів 185 мандатів і у нас було б 185 мандатів".

Нагадаємо, згідно зі спільною заявою опозиційних сил – партій "Батьківщина", "Свобода" і "Удар", вони не визнають результати виборів, доки опозиційних кандидатів не визнають переможцями, більше того, вони залишають за собою право дострокового припинення повноважень ВР.