Про це він повідомив в ефірі телекомпанії "5 канал" ввечері 10 лютого.

"Щоб не було дискусії, проти якої я категорично виступаю, тому що Портнов і інші наші політичні опоненти використовують це в першу чергу проти опозиції. Щоб припинити цю дискусію, із завтрашнього дня ми беремо Конституцію 2004 року, збираємо 150 підписів під цією Конституцією, і остаточно ставимо крапку під сумнівом "яку Конституцію вимагає Майдан", - сказав політик.

За його словами, пропонований "Батьківщиною" варіант змін до Конституції розробили на основі рекомендацій Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") та інших європейських інститутів до тексту Основного закону, прийнятого в 2004 році, однак на сьогодні пріоритетом є повернення початкової редакції документа.

"Потім переробимо, доробимо й дошліфуємо українську Конституцію", - додав Яценюк.

Лідер "Батьківщини" переконаний, що на сьогодні є безліч варіантів поновлення дії документа в редакції 2004 року, основне ж, що для цього потрібно, - наявність політичної волі.

Він підкреслив, що розглядати повернення попереднього варіанта Основного закону опозиція готова в будь-який день.

Нагадаємо, лідер ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав партнерів по опозиції підтримати 150 підписами текст Конституції 2004 року для термінового внесення його на розгляд Верховної Ради.