"Ми прийняли рішення блокувати трибуну до кінця робочого дня", — заявив віце-спікер.

За його словами, у спікера парламенту Володимира Литвина відбулося засідання погоджувальної ради, на якому обговорювалося питання зняття з розгляду у сесійній залі законопроекту про реструктуризацію НАК "Нафтогаз України", а також питання про прийняття постанови про виконання резолюції ПАРЄ.

"Ні по першому, ні по другому питанню більшість не дала гарантій, що буде знятий з розгляду законопроект щодо ГТС, і поставлять на розгляд постанову про виконання резолюції ПАРЄ", — сказав Микола Томенко.

Віце-спікер підкреслив, що опозиція вимагає гарантій від президента Віктора Януковича щодо вирішення цих двох питань, "оскільки зрозуміло, що якщо він дасть добро, то більшість не буде голосувати щодо цього законопроекту".

Як повідомлялося, кілька десятків депутатів з фракцій БЮТ-Батьківщина і НУ-НС з ранку в п'ятницю блокують роботу парламенту.

Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування нафтогазового комплексу" передбачає внесення змін до законів "Про трубопровідний транспорт" та "Про управління об'єктами державної власності". Документ пропонує надати необхідні повноваження Кабінету міністрів здійснювати реформування НАК "Нафтогаз Україна".